2021 Boşanma Dava Dilekçesi Örneği

2021 Boşanma Dilekçesi Örneği Ankara boşanma avukatlarından Avukat Tülin Babaoğlan Yılmaz sizler için 2021 yılına ait boşanma dilekçesi örneği hazırladı.

 

2021 BOŞANMA DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

 

… (YETKİLİ) AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

 

 

DAVACI              : İSİM, TC, ADRES

DAVALI              : İSİM, TC, ADRES

KONU                 : Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile boşanma talebimizdir.

AÇIKLAMALAR

 

Bu bölümde evlilik birliğine ilişkin bilgiler verilmeli, kusurlu hareketlere ilişkin örnekler anlatılmalı, neden boşanmak istendiği açıklanmalıdır. Örneğin;

 

“Karım ile 2012 yılında severek evlendik. Bu evliliğimizden 2 kızımız oldu. Kızlarımız 3 ve 5 yaşındadır. Ancak evliliğimiz eşimle fikren, ruhen ve bedenen yaşadığımız sorunlar neticesinde devam edemeyecek hale gelmiştir”… gibi

 

Sonrasında talepler anlatılmalıdır. Örneğin;

 

“Kızlarımızdan ayrı kalmak istemiyorum. Onların bakımlarını yapacak kişi de yine ben olacağım, kızlarımın da menfaatleri gözetilerek velayetin tarafıma verilmesini istiyorum. Kızlarımın velayetinin bana verilmesi halinde ayrı ayrı 250 TL iştirak nafakası istiyorum. Ayrıca evliliğimizi kusurlu hareketleri ile bitiren davalıdır. Bu sebeplerle de manevi tazminat talep ediyorum” gibi.

 

HUKUKİ SEBEPLER     : TMK, TBK vesair

 

HUKUKİ DELİLLER      :

 

Burada tüm delillerinizin bildirilmesi zorunludur. Tanık, banka kayıtları vs gibi.

 

TALEP VE SONUÇ        : Yukarıda anlattığım sebeplerle evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeni ile karım ile boşanmamıza, kızlarımın velayetlerinin tarafıma verilmesine, velayetlerin verilmesi halinde iştirak nafakası bağlanmasına ve manevi tazminat talebimin kabulüne karar verilmesini, yargılama giderlerinin karşı taraf üzerinde bırakılmasını arz ve talep ederim. 2021 (TARİH)

 

DAVACI İSİM

İMZA

 

2021 Boşanma Davası Dilekçesi Örneği ‘ni İndirmek İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir