Boşanma Protokolü

Boşanma protokolü, evlilik akdini sona erdirmek isteyen taraflar arasında düzenlene, bağlayıcı özelliği bulunan bir belgedir. Protokol içerisinde bulunan maddelerin her biri taraflarca kabul edilmeli ve mahkeme sırasında üzerinde uzlaşıldığı hususunda beyan ile tasdik edilmelidir. Aksi takdirde boşanma süreci çekişmeli hale gelmekte, protokol ile uzlaşma yolu kapanmaktadır. Mahkeme süreci içerisinde tarafların uyuşması ile anlaşmalı boşanma, tarafların uyuşamaması halinde ise çekişmeli boşanma süreci işlerlik göstermektedir. Anlaşmalı boşanma protokolü mal paylaşım örneği aracılığı ile taraflar, kendi protokollerini oluşturabilmektedir. Genellikle avukat eşliğinde doldurulan bu form, adil bir mal paylaşımı açısından büyük ölçüde önem taşımaktadır.

Protokolde Mal Paylaşımı Ne Şekilde Gerçekleşir

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Mal Paylaşım Örneği

Anlaşmalı boşanma protokolü mal paylaşım örneği içerisinde de görüldüğü üzere protokol içerisinde varsa çocukların velayeti, nafaka miktarı, taşınır ve taşınmaz malların paylaşımı, ziynet eşyaları, ortak olarak kullanılmakta olan evin paylaşımı gibi maddeler yer almaktadır. Bu maddeler evlilik akdi ile birbirlerine bağlı olan tarafların ayrılmalarından sonraki süreçte, tarafların maddi hayatını düzenleyebilmek adına gereklidir. Protokol hazırlanırken tarafların mümkün olduğunca eşit bir şekilde mal paylaşımı beyanı içerisinde olması gerekmektedir. Aksi takdirde boşanma davası çekişmeli hale gelebilmektedir. Özellikle çocukların velayeti hususu büyük bir çekişme konusu olabilmektedir. Anlaşmalı boşanma protokolü mal paylaşım örneği için boşanma avukatınızdan bilgi alabilirsiniz.

Protokol Örneği

Anlaşmalı boşanma protokolü mal paylaşım örneği üzerinden bir inceleme yaptığımızda toplamda 13 madde ile karşı karşıya kaldığımızı görürüz. Bu maddeler sırasıyla tarafların belirlenmesi, konu, tazminat, ergin olmayan müşterek çocuklar, ergin kısıtlı müşterek çocuklar, velayet, nafaka, mal paylaşımı, ziynet eşyaları, aile konutu, müşterek borçlar, soyadı kullanımı gibi maddeler bulunmaktadır. Bu maddelerin varlığı, boşanma sonrasında tarafların hayatını düzenler. Her madde içerisinde taslak olarak paylaşım konusu olan içeriklerin varlığı net bir şekilde belirtilmiştir. Örnek içerisinde boşluk olan yerlere, siz kendi bilgilerinizi kolaylıkla girebilir ve kendi protokolünüzü oluşturabilirsiniz. Tabi bu işlemi avukat gözetimi altında yapmanızı tavsiye ederiz. Zira mantık çerçevesi içerisinde düzenlenmeyen protokoller sonraki süreçte sorun yaratabilir ve boşanma davasını çekişmeli hale getirebilmektedir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir