Anlaşmalı Boşanmalarda Avukat Gerekiyor mu?
Anlaşmalı boşanma davaları, çekişmeli boşanmalara oranla daha kısa sürer. Aynı zamanda prosedür ve hukuki terim açısından da daha anlaşılır bir yapıdadır. Ankara boşanma avukatı arayan kişiler, anlaşmalı boşanma davaları için de çözüm bulabilirler. Avukatlar; sizin için bütün hukuki süreci takip eder. Kanun kapsamında savunma haklarınızı size sunar. Anlaşma boşanma davalarında dahi çoğu zaman düğün takıları, eve alınan eşyalar ya da buna benzer eski defterler açılır. Bu noktada da kararsızlıklar ortaya çıkar. Bu nedenle anlaşmalı boşanma davalarında da mutlaka avukattan yardım almak gerekir. Anlaşmalı olarak düşünülen boşanma davalarında, avukat talep etmek kişilerin inisiyatifine bırakılır. Ankara boşanma avukatı ile görüşme sağlayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Anlaşmalı Boşanma Davalarında Avukat Zorunlu Mudur?
Anlaşmalı boşanma davalarında, kişiler tıpkı diğer dava çeşitlerinde olduğu gibi kendileri takip yapabilirler. Fakat ilerleyen süreçte ve dava sırasında herhangi bir hak kaybına uğramamak adına, davayı avukat ile takip etmek avantaj sağlar. Bu nedenle davalarda, avukat ile birlikte takip yapmak haklarınızı koruma konusunda son derece önemli bir konudur. Avukatın dışında başka birisine vekaletname verip, adliyede takip altında olan yasal işlemlerin hiçbirinin bu vekil ile takibinin yapılması mümkün değildir. Eğer vekaletname verilecekse, mutlaka noter huzurunda olması gerekir. Aynı zamanda verilecek vekaletnamenin, boşanma davası takibinin de içermesi gerekir.
Anlaşmalı Boşanma Davalarında Avukat Ne Yapar?
Ankara boşanma avukatı ve müvekkil arasında anlaşmalı bir bağ bulunur. Dava, anlaşmalı dahi olsa yazılı şekildeki beyanlarda müvekkilin bütün bildiklerini eksiksiz olarak paylaşması gerekir. Anlaşmalı boşanma davalarında, müvekkilin avukatsız hareket etmesi ilerleyen dönemlerde bazı sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Eksik bilgi gibi durumlarda dava süreci ekstra uzar. Avukatların bu davalardaki rolü kısaca şöyledir;
- Ankara boşanma avukatı; davalardaki sorunun tam anlamıyla çözülene ve mahkemeden net bir karar çıkana kadar görevini yapmaya devam eder.
- Davanın sonuçlanmasının ardından da görevi bitmiş olur.
- Kimi zaman davalar aynı gün içinde de sonuçlanabilir. Ancak dava öncesine hazırlanma sürecinde bir avukattan yardım almak, daha faydalı olur.