Arabuluculuk-basvuru

Arabuluculuk Başvuru

2012 yılından bu yana yürürlükte bulunan 6325 sayılı kanuna gereği özel hukuk uyuşmazlıkları artık mahkeme olmaksızın çözüme kavuşabiliyor. Tabii sistemden yararlanabilmek için öncelikle arabuluculuk başvuru şartlarının neler olduğunun bilinmesi gerekiyor. Çünkü her dava arabuluculuk sisteminden yararlanılabilmesi için uygun değildir. Örneğin hapis cezası gerektiren ceza davaları, kamu davaları, ya da velayet davaları gibi dava tiplerinde bu yönteme başvuru yapılamadığı bilinmelidir. Ancak şartlar arabuluculuk için müsaitse ve tarafların sistemden faydalanması durumunda bağlayıcılığı bulunan bir arabulucu anlaşma tutanağı imzalanarak mahkemeye gitmeden sorun rahatlıkla çözülebiliyor.

Arabuluculuk-basvuru

Arabulucu Avukat Taleplerinizi Karşılıyoruz

Bu noktada kısa bir hatırlatma yaparak konumuza devam etmiş olalım. Hukuk büromuz mesleğinde 5 yıllık deneyime sahip avukatları ile sizlere hukuki destek sağlıyor ve arabulucu avukat taleplerinizi karşılıyor. Bu nedenle hukuki bir destek almak isterseniz telefonlarımızı aramanız yeterli olacaktır efendim. Sonrasında sizleri olması gerektiği gibi yönlendiriyoruz ve her iki tarafı bir araya getirerek objektif şekilde sorunun çözümüne katkı sağlıyoruz. İsterseniz şimdi de arabulucu avukatlık hizmetleri çerçevesinde nasıl bir misyonumuz bulunduğunu aktarmaya çalışalım. Öncelikle hukuk büromuzdan destek alabilmeniz için her iki tarafın bu hizmetin alınacağı avukat üzerinde bir anlaşmaya varmaları gerekiyor.

Arabuluculuk Belgesi Bağlayıcılığa Sahiptir

Ticari davalarda başvurulması zorunlu olan arabuluculuk sistemi üzerinde konsensüs sağlanan bir arabuluculuk belgesi imzalandıktan sonra hayata geçiyor. Her iki tarafın uzlaştığı maddelerin tek tek yer aldığı bu belge oldukça detaylıdır ve hâlihazırda başarılı şekilde uygulanıyor. Konumuzla ilgili olarak bilinmesi gereken bir başka önemli bir ayrıntıyı daha paylaşmış olalım. Arabulucu avukat hiçbir şekilde taraflar arasında ayırım yapmaz ve son derece şeffaf bir anlayışla hareket eder. Bir başka değişle avukatın başlıca görevi konunun taraflarını bir araya getirmek ve onların diyalog kurmalarını sağlamaktır diyebiliriz. Bu nedenle arabulucunun taraflardan birini haklı çıkartmak gibi bir vizyonu asla bulunmaz. Bunun yanı sıra bir anlaşma imzalandıktan sonra taahhütlere uyulmaması durumunda açılacak davada anlaşmaya uymayan tarafın mahkeme tarafından zorlayıcı tedbirlerle karşılaşacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Tabii hukuk büromuzdan bu anlamda arabuluculuk başvuru talebinde bulunduğunuzda nasıl hareket etmeniz gerektiği hakkında sizleri çok daha kapsamlı şekilde bilgilendireceğimizi anti parantez belirtelim efendim. Esen kalınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir