Boşanma Feragat Dilekçesi 2020

2020 Boşanma Feragat Dilekçesi 

Evliliklerin sonlandığı boşanmalar hiç kuşkusuz bir zorunluluktan ortaya çıkıyor. Tabii bu boşanma sürecinde davacının bazı haklarından feragat etmesi yani vazgeçmesi mümkündür. Bu durumda davacının bir boşanma feragat dilekçesi yazarak bu haklarından vazgeçtiğini beyan etmesi yeterli olacaktır. Hemen bu noktada önemli bir hatırlatma yapmamızda yarar var. Boşanma feragat dilekçesi davadan vazgeçmek anlamını taşımıyor. Aile mahkemesi feragat davayı sürdürecek ve bir neticeye mutlaka bağlayacaktır. Bunun yanı sıra feragat dilekçesinin sadece davacı tarafından verilen bir dilekçe türü olduğunu lütfen unutmayınız. Dolayısıyla davalı kişi bu feragat dilekçesini yazamaz ve mahkemeye sunamaz. Talep etmeniz durumunda söz konusu dilekçeyi uzun yıllara dayalı bilgi birikimi ve tecrübesiyle hukuk büromuzdan temin edebilir ve avukatlarımız eşliğinde hazırlayabilirsiniz.

Boşanma Feragat Dilekçesi 2020
Boşanma Feragat Dilekçesi 2020

Boşanma Feragat Dilekçesi Nedir?

Az önce de belirttiğimiz gibi tek taraflı olarak davacı tarafından mahkemeye sunulan boşanma feragat dilekçesi nedir izah ettikten sonra konumuzun diğer detaylarla geçelim. Bu dilekçeye sayesinde davacı bazı haklarından kısmen veya tamamen feragat ettiğini bildirebilir mahkemenin alacağı kararı etkileyebilir. Dilekçe içerisinde

  • Davacının adı soyadı T.C. numarası adresi
  • Davalının T.C numarası ve adresi
  • Açıklama kısmı (davacının, davalı ile anlaştığını ve yargılama giderleri ile vekâlet ücretinden vazgeçtiğini belirtir )

Şeklinde bir sıralama yapmak mümkündür. İsterseniz şimdi de bir başka önemli başlık hakkında kısa bir bilgilendirme daha yapalım.

Boşanma Davası Tiplerine Göre Süre Uzayıp Kısalabiliyor

Hukuk büromuza boşanma feragat dilekçesi dışında boşanma davası süreleri ile ilgili olarak çok sayıda soru gelmektedir. Dolayısıyla konu hakkında da bilgileri sizlere aktarmış olalım. Boşanma davaları üç ana başlık altında toplanıyor.

  • Anlaşmalı boşanma davası
  • Çekişmeli boşanma davası
  • Ve son olarak eylemli Ayrılık

Şeklinde her biri farklı boşanma davaları bulunuyor ve bunların her birinin farklı bir sürede neticelendiğini söyleyebiliriz. Örneğin bu süreler

  • Anlaşmalı boşanma davasında15 ila 30 gün,
  • Çekişmeli boşanma davasında, 1 ila 4 yıl
  • Eylemli Ayrılık 3 yıl (eylemli ayrılık tarafların 3 yıllık süre içerisinde bir arada bulunmadıklarında açılan bir davadır)

Lütfen başta boşanma feragat dilekçesi olmak üzere aklınıza takılan tüm soruları hukuk büromuza aktarmaktan çekinmeyiniz. Sizleri yanıtlamak üzere büromuzun telefonları sürekli açık bulunduruluyor efendim. Esenlikler diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir