Boşanmada mal paylaşımı nasıl oluyor

Dengeli ve Adil Bir Mal Paylaşımı

Boşanmada mal paylaşımı nasıl oluyor sorusu, süreç içerisine giren taraflar için büyük bir soru işareti olarak karşımızda durmakta. Çoğu zaman boşanma süreci içerisine girildiğinde tarafların aklına gelen ilk soru mal paylaşımı konusudur. Çünkü mal paylaşımı, evlilik sonrasında hayatımızı belirli bir düzen ve refah seviyesi içerisinde geçirebilmemiz için büyük bir önem taşımakta. Sürecin dengeli ve adil bir biçimde işleyebilmesi, her iki tarafın da ortak hedefi olarak benimsenmesi gerekmelidir. Aksi takdirde çekişme ile uzayan süreçler, varsa çocukların geleceği zarar görmekte, büyük bir zaman ve para kaybı söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden boşanma kararı almadan önce bir uzman avukat aracılığı ile bilgi edinmek oldukça büyük bir önem taşımakta.

Anlaşmalı Mı, Yoksa Çekişmeli Mi?

Boşanmada mal paylaşımı nasıl oluyor
Boşanmada mal paylaşımı nasıl oluyor

Boşanmada mal bölüşme işlemleri nasıl olur? sorusunun cevabı, aile mahkemesinde görülen boşanma davasının ne şekilde seyrettiğine göre değişiklik göstermektedir. Anlaşmalı boşanmalarda önceden oluşturulmuş olan protokol uyarınca mal paylaşımı gerçekleşirken, çekişmeli davalarda iki taraf da kendisinin daha farklı bir hakka sahip olduğunu iddia etmesinden ötürü, mal paylaşımı da değişiklik gösterebilmekte. Boşanmada varlık paylaşımı nasıl oluyor sorusunun belki de en doğru cevabı, mal paylaşımının adilce yapılmasıdır. Tabi bu adilliğin sağlanabilmesi için, tarafların hali hazırda sahip oldukları maddi değerlerinde de ölçülmesi de büyük bir önem taşımaktadır.

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Oluyor?

Boşanmada mal paylaşımı nasıl oluyor sorusunun temelde cevabı, boşanma protokolünün hazırlanması ile başlar. Evlilik bağı ile bir arada olan tarafların çeşitli sebepler uyarınca bağlarını koparmak istemeleri sonucunda, bir arada bulundukları süre içerisinde kazanmış oldukları ve satın almış oldukları taşınır-taşınmaz malların paylaşımı protokol üzerinde detaylı bir şekilde belirtilmelidir. Paylaşım, anlaşma oluşması dâhilinde yarı yarıya, dengeli bir biçimde yapılır. Fakat mal paylaşımında taraflardan birinin maddi refahını sürdüremeyecek duruma gelmesini engellemek adına değişiklik yapılabilmektedir. Bu noktada nafaka ödemeleri sağlanabilmekte, ziynet ve ev eşyalarının paylaşımı sırasında pozitif ayrımcılık yapılabilmektedir. Bu sayede tarafların evlilik sonrası hayatı da güvence altına alınmış olmaktadır. Siz de sorularınıza cevap bulabilmek adına ofisimizle irtibata geçebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir