Boşanmak İstiyorum Fakat Eşim Boşanmak İstemiyor Ne Yapmalıyım?

Boşanmak İstiyorum Fakat Eşim Boşanmak İstemiyor

Boşanmak İstiyorum Fakat Eşim Boşanmak İstemiyor Ne Yapmalıyım?
Boşanmak İstiyorum Fakat Eşim Boşanmak İstemiyor Ne Yapmalıyım?

Boşanma davası açıldığında durumun anlaşmalı olması halinde boşanma kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Fakat bir tarafından boşanmak istememesi halinde dava daha uzun sürebilmektedir. Bu tür durumlarda dava açılması halinde davanın usul ve şeklen incelenmesi durumunda çekişmeli bir boşanma olduğu görülmektedir. Ancak boşanma talebi ile dava açan tarafından boşanma sebebinin geçerli olarak kabul edilmesi durumunda bir taraf boşanmak istemese de dava boşanma kararı ile sonuçlanabilmektedir. Fakat eşlerin mahkeme salonuna gelmemesi, dava için gerekli olan belgeleri geciktirmesi gibi durumlarda davanın süre olarak uzaması mümkündür.

Şahit Göstererek Boşanabilir Miyiz?

Boşanma davalarında en büyük delillerden bir tanesi tanıktır. Boşanma davalarında ise davanın vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul edilmesi mümkün olmaktadır. Boşanma davasında söz konusu olan tarafların karı koca olması sebebi ile eşler arasında var olan sorunların yazılı herhangi bir belge ya da senet ile kanıtlanması mümkün olmadığında olmazsa olmazlardan biri tanık olmaktadır. Boşanma davaları söz konusu olduğunda kimlerin tanık olabileceği merak edilmektedir. Genelde yakınların şahit olamayacağı halk arasında yaygın bir görüş olsa da anne, baba, kardeş ya da çocuk herhangi bir yakınınız sizlere şahitlik edebilir. Ancak kanuni olarak sayılan bazı hallerde şahit olarak gösterilen kişilerin şahitlikten çekilmesinin talep edildiği de bilinmektedir.

Boşanmak İstemeyen Eş İçin Örnek Yargıtay Kararı Var Mıdır?

Şayet açılmış bir dava bulunuyor ise işlemlerin ve duruşmaların sıkı bir şekilde takibinin yapılması gerekmektedir. Boşanmak istemeyen taraf da gerekçeleri ile birlikte bir avukattan yardım aldığında davanın seyri de değişebilir. Boşanmak istemeyen eş ise kendisi ve çocukları için tedbir nafakası verebilmektedir. Yargıtay tarafından boşanmak istemeyen eş için örnek kararlar bulunmaktadır. Az kusurlu olan eş şayet boşanmaya itiraz ederse bu duruma evlilik birliğinin aileye ne derece yarar sağladığına bakılmaktadır. Mahkeme kişileri kusur durumlarına göre ayıracaktır. Fakat ne olursa olsun evlilik birliğinin sonlandığına dair bir görüş var ise bu durumda boşanma kararı verilecektir. Bu konuda örnek kararlar üzerinde inceleme yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir