Ceza Davasında Vekalet Ücreti 2021

Ceza Davasında Vekalet Ücreti 2021

Ceza davasında vekalet ücreti, harçlar ve tarifeler ile hesaplanarak ödenmesi gereken avukatlık ücreti, soruşturma içerisinde harcanacak olan ve devlet hazinesine girecek olan ücretlerin tümüne verilen bir isimdir.

Bu ücretin davalara ve avukatlara göre değişiklik göstereceği bilinmektedir. Devlet için ödenecek olan miktar aynı kalırken avukatların talep edecekleri ücretlerin değişiklik göstermekte olduğu bilinmektedir. Bu ücretlerin asgari ücrete bağlı olarak değişiklik göstermekte olduğu bilinmektedir.

Farklı davalar için farklı ücretlerin alındığı görülmektedir. Avukatlık asgari ücret tarifesi üzerinde bu davların fiyatları belirlenmiştir. Ceza davaları için istenmekte olan miktarın bin üç yüz yirmi lira olduğu görülmektedir. Bunun yanı sıra ağır ceza mahkemelerinde işlenen davalar için ise altı bin sekiz yüz on Türk lirası avukatlık ücretinin istendiği görülmektedir.

Ceza Davasında Avukata Vekalet Nasıl Verilir?

Ceza davasında vekalet ücreti ödenmesi karşılığında avukatlara vekaletin verildiği bilinmektedir.  Avukatlara yasal olarak vekalet vermek durumunda, avukatlar sizi her koşulda savunmak durumunda olurlar. Avukatların temsil etmeleri için öncelikli olarak yapılması gereken işlemin noter huzurunda vekaletin verilmesidir.

Bunun sonucunda seçilmiş olan avukata vekaletin verilmesi yasal olarak sağlanmış olacaktır. Avukatlara verilen vekaletlerin bazı durumlarda verildiği görülmektedir. Kişiler boşanma davalarında, ceza davaları, icra davaları, mal paylaşım davaları, alım-satım yetkisi gibi durumlarda avukatlara vekaletname vermektedirler. Bunun sonucunda da avukatlar müvekkillerinin istekleri doğrultusunda çalışmalar yapmaktadır.

Avukata Vekalet Vermek Riskli Midir?

Ceza davasında vekalet ücreti karşılığında tutulmuş olan kişilerin tamamı ile müvekkilinin vermiş olan yetkilerinin olduğu bilinmektedir. Bunun haricinde bir yetkisi olmadığı ancak verilen yetkileri kullanabildikleri görülmektedir. Bu nedenle avukatlara verilmiş olan yetkilerin herhangi bir riski bulunmamaktadır.

Noter huzurunda verilmiş olan yetkilerin yalnızca dava seyri için olduğu bilinmektedir. Bunun haricinde yoğun işler ile meşgul olan kişilerin tercih ettikleri vekalet işleminde riskin mevcut olduğu görülmektedir. Bu tür vekaletler haricinde kişilerin herhangi bir riskinin olmadığı bilinmelidir. Avukatların dava içerisinde kişilerin bilgilerine ulaşabilmesi için verilen vekaletin dava süreci dışında kişinin haklarına herhangi bir sorun yaratmayacağı bilinmesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir