İşe Giren Kadının Nafakası Kesilir mi?
İşe giren kadının nafakası kesilir mi? sorusuna sıkça karşılaşılmaktadır. Kendilerini geliştiren ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine rağmen ayakta duran kadınlar olduğu sürece bu tarz sorular her zaman gündeme gelebilir. İşe giren kadının nafakasının kesilmesi önemli durumlar haricinde söz konusu dahi değildir. Eğer ki çalışan kadının maaşı nafaka vermekte olan birey ile denk ise nafaka bedeli ya en aza indirilmekte ya da tamamen kaldırılmaktadır. Ama kadın işe girdi diye nafaka kesinlikle kesilir gibi bir kanıya düşülmemelidir. Bu hayatta ki çoğu şey kesin değildir ve olmamalıdır.

Asgari Ücretle Çalışan Bir Kadın Nafaka Alabilir mi?
İşe giren kadının nafakası büyük çoğunlukla kesilmemektedir. Sigortalı ve asgari çalışan kadın nafakadan yararlanmaktadır. Aynı zamanda asgari ücret ile çalışan kadın da nafakadan yararlanabilmektedir. Bu durumların etrafında herhangi bir engel söz konusu değildir. Önemli olanın aslında kanuni şartların yerine getirilmesidir. Şartlar yerine getirildiği müddetçe hiçbir sıkıntı çıkmamaktadır. Elbette her iki kişi de yaşamını eşit şartlarda veya askeri ücretle devam ettiriyorsa çalışan kadına nafaka verilme ihtimali yok denilecek kadar az olmaktadır. Aslında hakkaniyetli davranılarak her iki tarafında mağdur olmasının önüne geçilmektedir. Böylece tarafların adalete güvenerek kendilerini ona bırakması ile tartışmaların kavgaların olması engellenmiştir.
Çalışan Bir Kadın Tedbir Nafakası Alabilir mi?
İşe giren kadının nafakası belli çeşitlere ayrılmaktadır. Tedbir nafakası; boşanması davasının açılması ve sonuçlanması arasındaki zamanda ailelerin bir sıkıntı çekmemesi için hangi tarafa verildiği fark etmeksizin verilen nafakadır. Tedbir nafakası dava devam ederken verildiği için çalışan kadın asgari ücretli dahi olsa ki asgari ücret geçim için yeterli bir tutarı kapsamamaktadır. Dava sonuçlanıncaya kadar toplu veya taksitle nafaka ödenmelidir. Boşanma davası kesin bir karara bağlandıktan sonra nafaka istemi devam edilmek istenirse tedbir nafakası hâkim tarafından iştirak nafakası adına dönüşmektedir. Bu yüzden kadının çalışır olması tedbir nafakasını etkilememektedir. Erkek zor durumda ise ona tedbir nafakası verilebilir. Tedbir nafakası yalnızca ihtiyacı olan kişilere mahsus bir nafakadır. Böylece adalet sağlanmaktadır.